clanak False

Gradonačelnik obišao Preradovićevu ulicu koja se trenutno rekonstruira

18.07.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas Preradovićevu ulicu koja se trenutno rekonstruira u duljini cca 660m, od Haulikove do Masarykove, odnosno Tesline ulice.

Ovako će i u centru i u rubnim dijelovima grada  biti sve do početka školske godine, rekao je gradonačelnik zamolivši građane za strpljenje.

Planirani radovi  na ovih 10 000m² obuhvaćaju kompletnu sanaciju svih prometnih površina, uređenje obostranih nogostupa, 100-tinjak parkirališnih mjesta, uređenje kolnika sa unaprjeđenjem sustava oborinske odvodnje te sustava javne rasvjete, uređenjem pješačkih i biciklističkih staza, zamjenu i ugrađivanje nove te poboljšanje postojeće prometne signalizacije.
 
Radovi se izvode etapno kako bi se što manje inkomodirali građani. Prva dionica od Haulikove do Hebrangove je počela u lipnju, dok su jučer započeli radovi na dionici od Hebrangove do Tesline, objasnio je Krunoslav Tepeš iz Gradskog ureda za prostorno uređenje... Dodao je također da je planirana i izvedba oko 16 zelenih otoka te izvedba AB ukopanog spremnika za smještaj kontejnera za otpad (3+2) na Svačićevom trgu.
Vodoopskrba i odvodnja izvodi radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda te kućnih vodoopskrbnih priključaka, njih ukupno 27.
 
Vrijednost radova je nešto manje od 7,5 milijuna kuna.

Nakon obilaska gradonačelnik je rekao kako prema svim ugostiteljima i obrtnicima koji rade na ovom potezu, a koji budu imali minusa u prihodima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, Gradski ured za gospodarstvo reagirati na isti način kao i prilikom obnove Radićeve ulice.

Gradske vijesti - 2018.