clanak False

Gradonačelnik Tomašević otvorio 16. Europski judo kup za kadete i kadetkinje

12.03.2022.
U organizaciji Zagrebačkog i Hrvatskog judo saveza, a pod pokroviteljstvom Međunarodne judo federacije (IJF) i Europske judo unije (EJU), u Zagrebu se održava 16. Europski judo kup za kadete i kadetkinje, elitno natjecanje za najbolje judo borce Europe do 18 godina, njih preko 700 iz čak 33 države svijeta.  

U sportskoj dvorani Sutinska vrela na Podsusedskom trgu, ovu dvodnevnu međunarodnu sportsku priredbu otvorio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, poželjevši sudionicima dobrodošlicu u Zagreb te sportsku sreću na ovom prestižnom turniru.

Ovo natjecanje je, od skromnih početaka, izraslo u najveći turnir svoje vrste u Europi. Ponosni smo što je judo jedan od nositelja kvalitete borilačkih sportova u Zagrebu i u Hrvatskoj.  Želimo natjecateljima i njihovim timovima nezaboravan boravak u našem glavnom gradu, rekao je gradonačelnik.

Ovaj prestižni turnir održava se sklopu IJF World Cadet Tour-a i kvalitetom se može usporediti s europskim prvenstvom, a mnogi nacionalni izbornici uvrštavaju ga u jedan od kriterijskih turnira za odabir reprezentativaca koji će nastupiti na europskim kupovima koji slijede nakon Zagreba te za nastup na Europskom kadetskom prvenstvu.

Gradske vijesti - 2022.