clanak False

Gradonačelnik Tomašević označio početak radova na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Sesvete

27.05.2022.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević je polaganjem kamena temeljca označio početak radova na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Sesvete u Kašini.

„Sesvete su najveća gradska četvrt, i po površini i po broju stanovnika. Dječji vrtići su nužni, posebice u ovome dijelu grada. Objekt je namijenjen za oko 50-ero djece u četiri odgojne skupine, od čega su dvije jasličke. Otvorenjem ovog objekta zaposlit će se i 10-ak novih djelatnika“, rekao je gradonačelnik Tomašević. Dodao je da će projekt izgradnje vrtića, a radi subvencioniranja troškova, Gradska uprava prijaviti za program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Također, kazao je da je na predmetni Javni poziv prijavljeno 20 projekata izgradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića Grada Zagreba, čime se osiguravaju sredstva za uvećanje njihovih kapaciteta za čak 99 odgojnih skupina.

Gradu i gradonačelniku je uime svih djelatnika, roditelja i polaznika zahvalila Nada Mladiček, ravnateljica Dječjeg vrtića Sesvete. Istaknula je da DV Sesvete djeluje na šest lokacija i da je ovaj područni na sedmoj. „Najviše se vesele roditelji i djeca jer će u svojoj sredini uskoro moći pohađati moderni vrtić, a to će ih, vjerujem, dodatno motivirati da ostanu živjeti u ovome kraju“, rekla je.

Kako je objasnio zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, projektom je predviđena izgradnja prostorija za djelatnike, gospodarskih prostora, fleksibilnog prostora za različite namjene, blagovaonice, administrativnih te pratećih prostora. „Veći dio ovog objekta će se sastaviti u pogonu, a izvođači će gotove dijelove montirati i sklopiti na predviđene lokacije. Takvom izgradnjom očekujemo završetak svih radova do kraja studenoga“, rekao je.

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da su dogradnje postojećih i izgradnje novih dječjih vrtića dugotrajniji procesi zbog neadekvatnog i nedostatnog ulaganja u proširenje kapaciteta dječjih vrtića tijekom proteklih godina.

„ Kroz nekoliko tjedana očekujemo i početak izgradnje dječjeg vrtića u Odranskome Obrežu, a u naredne dvije godine ćemo ih izgraditi 13 diljem Zagreba. Osim u Kašini i Odranskome Obrežu, nove ćemo vrtiće otvoriti i na Žitnjaku i u Ivanjoj Reci, Sesvetskome Kraljevcu i Svetoj Klari, Sloboštini, Borovju i Podbrežju“, najavio je gradonačelnik.

Ugovoreni rok završetka radova na područnom objektu DV Sesvete je 24. studeni 2022., a ukupna vrijednost investicije je 17.874.948,30 kn (s PDV-om). Površina novog objekta iznosi 932,48 m2.

Gradske vijesti