clanak False

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

02.08.2019.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!
Dragi hrvatski branitelji!
 
U ime Grada Zagreba i svoje ime čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
 

Slavimo obljetnicu Oluje - velike pobjede koja je donijela slobodu okupiranim hrvatskim krajevima, stvorila pretpostavke za trajan mir i potvrdila dugo sanjanu neovisnost Hrvatske.
 
Osjećaj duga prema braniteljima i njihovoj žrtvi, njihovoj čvrstoj vjeri u budućnost domovine koju su branili s ljubavlju, izrazit ćemo u našoj svakodnevici tako da demokratsku, europsku Hrvatsku gradimo predano, hrabro i samosvjesno, da na moderne izazove dijalogom i suradnjom nalazimo zajedničke odgovore, da solidarnost kakvu smo svjedočili u Domovinskom ratu istinski živimo i u miru.
 
Zajedništvom, promoviranjem izvrsnosti na svim područjima rada, znanja, obrazovanja i kreativnosti, solidarizirajući se s onima koji trebaju našu potporu, stvaramo uvjete za napredak ove zemlje, za ostanak mladih obrazovanih ljudi koji u svojoj zemlji moraju imati priliku za realizaciju vlastitih potencijala, snova i ambicija. Na tome putu, jer radi se o našoj budućnosti, nemamo pravo na umor i odustajanje!
 
S tim težnjama, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam vas da radosno slaveći ovaj dan, sjećajući se hrvatskog barjaka na kninskoj tvrđavi 1995., na naše domove ponosno istaknemo barjak pod kojim su ginuli najbolji među nama.
 
Vaš gradonačelnik
Milan Bandić

 

Gradske vijesti - 2019.