clanak False

Humanitarna prodaja majica u povodu 22. izdanja tradicionalne humanitarne akcije "Terry Fox Run"

18.09.2021.
U povodu 22. utrke Terry Fox Run, koja će se i ove godine zbog pandemije COVID-19 održati u virtualnom izdanju, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet pridružio se humanitarnoj akciji prodaje majica u Bogovićevoj ulici. Humanitarna akcija „Terry Fox Run“ održava se u više od 60 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Zahvalivši organizatorima na iznimnom trudu i zalaganju, zamjenik Korlaet je istaknuo važnost ove akcije ne samo u humanitarnom smislu, već zato što promovira i zdrav način življenja. Pozvao je sve sugrađane da se pridruže akciji, da sudjeluju u virtualnoj utrci te kupe majicu u znaku podrške svima koji su oboljeli i onima koji se bore protiv ove opake bolesti.

„Drugu godinu zaredom, trka Terry Fox Run bit će održana virtualno. Prošle godine, unatoč nezapamćenim okolnostima, sudionici diljem svijeta pridružili su se trci na svoj način. Bio sam oduševljen kada sam vidio koliko je hrvatskih građana sudjelovalo i podijelilo svoje trenutke virtualne Terry Fox trke s nama. Nadam se da će vas Terryjev duh i hrabrost i ove godine inspirirati da se pridružite Terry Fox pokretu“, izjavio je Nj. E. Alan Bowman, Veleposlanik Kanade u Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga je rekao da je do sada prikupljeno blizu sedam milijuna kuna koji su donirani ustanovama koje se bave istraživanjem raka i unapređenjem liječenja oboljelih, naročito klinikama za dječje bolesti te Institutu "Ruđer Bošković".

Hrvatski Maraton nade se i ove godine održava u organizaciji agencije MPG, Veleposlanstva Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, u suradnji s hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“.

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnje akcije bit će doniran Bolnici za dječje bolesti Zagreb, Odjelu onkologije i hematologije „Dr. Mladen Ćepulić“, za potrebe istraživanja kasnih komplikacija i popratnih pojava nakon onkoloških tretmana kod malih pacijenata koji su preboljeli rak.

Gradske vijesti - 2021.