clanak False

Izgradnja plinovoda na Žitnjaku

07.03.2019.

Izgradnja plinoopskrbnog cjevovoda na Žitnjaku

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je sa suradnicima obišao Bogdane - Žitnjak, gdje su započeli radovi na izgradnji plinovoda.

Dizanje komunalnog standarda u svim dijelovima grada Zagreba imperativ je Gradske uprave, rekao je gradonačelnik te dodao da je ovo izgradnja posljednje, treće etape u kojoj će biti izgrađeno nešto više od 6 000 metara plinovoda kojim će se osigurati priključenje na plinsku mrežu za oko 150 kućanstava. Tijekom prve i druge etape od 2016. do 2018. izvedeno je ukupno 7 000 metara plinovoda.

U ovaj fazi prijavljeno je 50 kućanstava za priključak, a očekujemo i prijave ostalih 100-tinjak kućanstava te bi na taj način poboljšali komunalni standard u ovom dijelu gradu, rekao je Bruno Lacković iz Gradske plinare. Završetak radova čija ukupna vrijednost radova iznosi 4,6 milijuna kuna očekuje se kroz 80 dana.

Predsjednik VGČ Peščenica-Žitnjak Dragan Vučić istaknuo je da paralelno s radovima na plinofikaciji rade i na sustavu rješavanja problema vodoopskrbe i odvodnje.
 
 

Gradske vijesti - 2019.