clanak False

Izložba "S Elanom do zvijezda - Elan i njegovi prethodnici" u Tehničkom muzeju

10.10.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla gostujuću izložbu Tehničkog muzeja Slovenije S Elanom do zvijezda – Elan i njegovi prethodnici, autora Vladimira Vilmana te zahvalio  svima koji su doprinijeli da se izložba realizira, a pogotovo gostima iz Slovenije, predvođenim poznatim skijaškim asom Bojanom Križajem.
 
Izložba je rezultat dugogodišnje suradnje dvaju tehničkih muzeja. Daje prikaz povijesti, tehnološkog razvoja i inovacija te proizvoda jedne od najuspješnijih slovenskih tvrtki koja je započela s radom 1945. kao radionica i razvila se u tvornicu za proizvodnju skija i širokog spektra proizvoda vezanih uz sport i tjelovježbu.
 
Prisutne su na otvorenju pozdravili: voditeljica Službe za muzejsku djelatnost u Ministarstvu kulture Rašeljka Bilić, veleposlanica Slovenije u RH Nj. E. Smiljana Knez, u ime tvrtke Elan Bojan Križaj, direktorica Tehničkog muzeja Slovenije Natalija Polanec, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markita Fanulić, te autor izložbe Vladimir Vilman.
 
Svaki čovjek je u svojoj biti dijete koje se voli igrati i natjecati, a Elan je tvrtka koja to u potpunosti razumije i dugi niz godina stvara pretpostavke za to, rekao je autor izložbe te dodao da su razlozi koji su ga potaknuli za ostvarenje ove izložbe tehnološki, sportski i emotivni. Priča o Elanu započela je s grupom zanesenjaka koji su čeznuli za novim izazovima, dodao je Vladimir Vilman, istaknuvši da je na Elanovim skijama osvojeno najviše medalja i vrhunskih sportskih rezultata, da su na njima skijali i Janica i Ivica Kostelić, te da je Elan jedna od najprepoznatljivijih tvrtki.

Izložba će biti postavljena do 31. siječnja 2019.

Gradske vijesti - 2018.