clanak False

Izvještaj Stožera Civilne zaštite Grada Zagreb

14.09.2020.
Tijekom posljednja 24 sata u NZJZ dr. Andrija Štampar testiran je 331 uzorak, 22 osobe su pozitivne, dok ih se 78 oporavilo.

U posljednja su 24 sata pristigli pozitivni nalazi testiranja jedne učiteljice i jednog školskog djeteta, oboje utvrđeni kao izvanškolski kontakti. Po obradi njihovih kontakata u školama je određena mjera samoizolacije za dva razreda, odnosno ukupno 37 djece i dvoje učitelja. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. U Zagrebu je danas ukupno 548 aktivnih slučajeva, a 1310 osoba se nalazi u samoizolaciji, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić i dalje poziva građane na odgovornost, te je dodala kako je vezano uz naknadu štete na imovini uzrokovanu poplavom, donesen Zaključak o osnivanju Radne skupine za provedbu aktivnosti ublažavanja i otklanjanja posljedica od poplava na području grada Zagreba. Radna skupina ima 16 članova, pa tako svi koji su predali Zahtjev za naknadu šteta mogu očekivati da ih predstavnici Radne skupine ubrzo kontaktiraju i posjete, a kako bi mogli procijeniti štetu.

Također, zamjenica Majić je dodala kako tijekom cijelog vikenda i današnjeg dana u „Hostel Arena“ useljavaju obitelji čiji su stambeni objekti stradali u potresu, a koji su do sada boravili u studentskom domu „Cvjetno naselje“.
 

Gradske vijesti - 2020.