clanak False

Izvještaj Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

17.08.2020.
U Zagrebu je od petka do danas zabilježeno 128 slučaja zaraze virusom Covid-19, a ukupno je 388 aktivnih slučaja, objavljeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera Civilne zaštite.

„U petak je bilo 47 slučajeva zaraze, u subotu 36 dok je u nedjelju bilo 45 pozitivnih. Od jučerašnjih 45 novooboljelih, 20 su kontakti ranije zaraženih osoba, 14 osoba povezuje se s boravkom na godišnjem odmoru, dvoje su nejasne anamneze, a troje su slučajevi uvezeni iz Austrije i Bosne i Hercegovine, dok je za njih šestero epidemiološka obrada u tijeku“, rekla je zamjenica ravnatelja Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar.

Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav, uz uputnicu liječnika obiteljske medicine, brisevi na COVID -19, osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, uzimaju se i na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11
Dom zdravlja Zagreb - Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
Dom zdravlja Zagreb Istok - Grižanska 4

Uzimanje uzoraka obavlja se danas do 16 sati, a prema uputi gradonačelnika Milana Bandića zbog trenutne epidemiološke situacije, ambulante će od sutra raditi od 8 do 20 sati.

Testiranje o vlastitom trošku (bez uputnice liječnika) i dalje se može obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar od 8 do 16, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati.

Gradske vijesti - 2020.