clanak False

Jeftiniji i češći odvoz otpada

14.01.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio je danas pojeftinjenje odvoza otpada i češći odvoz otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže. Građani Zagreba od 1. travnja 2020. mogu očekivati manje račune za 25 do 30 posto, a navedeni otpad odvozit će se jednom tjedno, a ne kao što je to do sada bilo svaki drugi tjedan.

Ovo je ujedno i najava napuštanja sustava zelenih otoka, na kojima se često nelegalno odlaže otpad. Zeleni otoci koji će ostati u funkciji, bit će pod kontinuiranim nadzorom komunalnog redarstva.
Za smanjenje fiksnog dijela cijene, potrebno je provesti javno savjetovanje, u trajanju od 30 dana, nakon čega izmijenjena Odluka ide na Gradsku skupštinu. Gubici koje će radi smanjena računa imati Čistoća, pokrivat će se iz komercijalnih djelatnosti Zagrebačkog holdinga, ali uz dodatne napore i učinkovitiju organizaciju očekuju se nove uštede.

Vjerujemo kako će nove mjere doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših građana, ali i čistom i urednom Zagrebu, te ostvarenju ciljeva koje nam je zadala EU.