clanak False

Kardinal Bozanić i gradonačelnik Bandić sa stručnim službama obišli Nadbiskupski dvor

24.03.2020.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić obišao je, u pratnji gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i nadležnih iz gradskih službi prostore Nadbiskupskog dvora koji je oštećen u nedjeljnom potresu.

Preliminarni zaključci obilaska pokazuju znatna oštećenja konstrukcijske naravi zbog kojih će biti potrebna opsežna prostorna obnova zbog čega u prostorijama Nadbiskupskoga dvora nije moguće živjeti niti obavljati nikakve djelatnosti.

Kardinal Bozanić privremeno se nalazi u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu, a u tijeku je i traženje adekvatnih prostora kako bi sve institucije Zagrebačke nadbiskupije, koje su dosad djelovale u prostorima Nadbiskupskoga dvora, mogle nastaviti svoj rad.

Kardinal Bozanić zahvalio je gradonačelniku Grada Zagreba i nadležnima iz gradskih službi te svima koji u ovim teškim trenucima pomažu stradalima u potresu i oboljelima od koronavirusa. Čovjek je najvažniji, ljudski život je najvažniji. Mi ne znamo što je sve u naumu Božjem i kojim nas putevima i znakovima vodi, poručio je Kardinal.

Gradske vijesti - 2020.