clanak False

Ljetovanje djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

05.08.2019.
Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić jutros je, ispred zgrade Gradske uprave, ispratila grupu djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom na sedmodnevni besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom. U ovom terminu ljetovat će korisnici Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba i tjelesnim i mentalnim oštećenjima Bl. Alojzije Stepinca, Društva distrofičara i Udruge Krila anđela.
 
Zaželjevši im sretan put i ugodan boravak, zamjenica je istaknula da Grad Zagreb provodi niz respektabilnih aktivnosti u okviru programa integracije osoba s invaliditetom, a ovaj rekreativno-terapeutski program ljetovanja jedna je od njih.
 
Uz punu pansionsku uslugu, nadzor stručnih suradnika i 24-satnu zdravstvenu skrb, tijekom boravka su organizirane likovno-kreativne i glazbeno-plesne radionice te niz rekreativnih programa.
 
Jutros je s Borongaja na ljetovanje u odmaralište Zlatokrila u Velom Lošinju krenula i grupa djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te s parkirališta Gradske uprave skupina djece hrvatskih branitelja slabijeg imovinskog stanja koja će ljetovati u hostelu Stoimena u Crikvenici.

Gradske vijesti - 2019.