clanak False

Mala sirena na prvom internetskom festivalu kazališta za djecu - PIR FEST-u

30.03.2021.
Organizatori Prvog internetskog regionalnog festivala teatara za djecu – PIR FEST-a, Gradsko pozorište iz Podgorice kažu, prošle 2020. godine bili su sigurni da će se ovaj festival nastaviti 2021. kao novi regionalni dječji Festival uživo. Međutim, u okolnostima u kojima jesmo -  najmlađa će publika i ove godine na njihovu YouTube kanalu od  1. do 9. travnja s početkom u 18 sati, moći gledati devet zanimljivih naslova dječjih predstava iz cijele regije.

Među njima je i Gradsko kazalište Žar ptica s predstavom Mala sirena, koje sudjeluje 3. travnja kao jedino dječje kazalište iz Hrvatske.

Ovaj festival generirao je i nova promišljanja i novi vid suradnje profesionalnih dječjih kazališta, kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u specifičnim "korona uvjetima". O uspješnosti prošlogodišnjeg prvog internetskog izdanja festivala, govori podatak da je više od 50000 online gledatelja "kliknulo" na neku od predstava.

Ove godine u  devet festivalskih dana djeca će na ovoj video platformi moći vidjeti i predstave Pozorišta Boško Buha iz Beograda, Dječjeg pozorišta Subotica, Pozorišta mladih Novi sad, Pozorišta mladih Sarajevo, Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda, Pozorište lutaka Pinokio iz Beograda kao i Nikšićko pozorište.

Festival je natjecateljskog karaktera, najboljom predstavom bit će proglašena predstava s najviše "lajkova".

Pratite  Malu sirenu u režiji Ive Srnec i izvođenju Sanje Crljen, Zorana Pribičevića, Berislava Tomičića, Vesne Ravenšćak, Gorane Marin, Petre Vukelić, Petra Atanasoskog, Marka Hergešića i Paole Slavice, na You Tube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica u subotu 3. travnja u 18:00 i "lajkajte".

Aktualno