clanak False

Manifestacije Kesteni i portugizec i Međunarodni dan zaštite životinja na Bundeku 6. listopada

04.10.2018.
U subotu, 6. listopada u zagrebačkom parku Bundek će se održati tradicionalna manifestacija Kesteni i portugizec, a ujedno će se obilježiti i Međunarodni dan zaštite životinja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
 
KUD Prepuštovec uz istočnu šetnicu jezera već sedmi put organizira tradicionalnu manifestaciju Kesteni i portugizec na kojoj će se posjetiteljima besplatno dijeliti kesteni, a svi zainteresirani moći će kušati i kupiti mlado vino portugizec s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. 
 
Ovim bih putem pozvao sve sugrađane da nas ove subote posjete, da uživaju u prvim jesenskim mirisima i okusima te da uživaju u dobru društvu i uz dobro vino na Bundeku, rekao je predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar. Najavio je da je pripremljen bogat kulturno-umjetnički program, da će svoje proizvode izložiti 20 poljoprivrednih proizvođača jabuka i jesenskih prerađevina te 10 vinara.
 
Predsjednik udruge Zagrebačko Vinogorje Stjepan Škrapec je objasnio da je portugizec vrlo pitko, mlado vino koje se odlično sljubljuje s kestenima, najpoznatijom jesenskom poslasticom, ali i s mirisnim sirevima te da je idealno uz tradicionalna mesna jela.
 
Istoga dana i na istoj lokaciji se obilježava i 16. Međunarodni dan zaštite životinja te 4. Vege piknik, najavio je ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba Damir Skok
 
Cilj manifestacije je da educira građane posebice djecu o potrebi zaštite životinja i o odgovornome ponašanju prema kućnim ljubimcima. Pripremljen je prekrasan zabavni i edukativni program radi informiranja posjetitelja o potrebi zaštite divljih i napuštenih životinja. Želimo potaknuti građane na razmišljanje o životinjama i na razvijanje biološke raznolikosti u Zagrebu, rekao je.
 
Najavio je da će se za umjetnički dio programa pobrinuti dječjih zborovi Kikići, Genijalci, Medenjaci i Slavuji, kao i popularni tamburaški sastav Gazde čiji je koncert na programu u 14 sati.
 
Zahvaljujući organizatorima na uloženu trudu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je pozvao Zagrepčane i njihove kućne ljubimce te sve ljubitelje jesenskih delicija, dobroga vina i životinja da u subotu dođu na Bundek kako bi uživali u jesenskoj idili, zabavnim i edukativnim programima i okusima jeseni.

Gradske vijesti - 2018.