clanak False

Međunarodni dan zaštite životinja

04.10.2021.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja danas je u predvorju Gradske uprave održana konferencija za medije na kojoj je najavljena kontrola mikročipiranja pasa u Zagrebu.

Ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba Damir Skok pozvao je sve zainteresirane sugrađane, a posebice one koji žele udomiti životinje, da u subotu, 9. listopada, dođu u Dumovec - sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba i pridruže se obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja gdje ih očekuje bogat program.

Cilj manifestacije je edukacija građana, posebice onih najmlađih, o potrebi zaštite životinja i odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima. Više o samom programu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja možete pročitati ovdje.

Najavivši kontrolu mikročipiranja pasa u Zagrebu pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić pozvao je sugrađane na suradnju s komunalnim redarima koji će provoditi kontrolu mirkočipiranja po gradskim četvrtima, počevši od istočnog prema zapadnom dijelu grada, a kako bi se provela sustavna provjera svih kućanstava koji posjeduju psa.

Kontrola mikročipiranja pasa iznimno je važna za Grad Zagreb, a provedbom iste ispunile bi se obveze Grada sukladno Zakonu o zaštiti životinja te ostvarila značajna ušteda proračunskih sredstava, jer neodgovorno napušten i neoznačen pas izravno spada na brigu Grada Zagreba.

Na konferenciji su sudjelovali i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Dejan Jaić te ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja i članica udruge Prijatelji životinja Ivana Lunka.

Gradske vijesti - 2021.