clanak False

Međunarodni dan zaštite životinja

09.10.2021.
U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prisustvovali su obilježavanju 19. Međunarodnog dana zaštite životinje.

Cilj manifestacije je edukacija građana, posebice onih najmlađih, o potrebi zaštite životinja i odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima.

Gradonačelnik Tomašević, koji je i sam udomio jednog psa, pozvao je sugrađane da razmisle o udomljavanju, a ne kupovini psa ili mačke koji će im postati novi član obitelji i biti lojalan do kraja života. Gradonačelnik je istaknuo da planiraju povećati kapacitete za smještaj mačaka u Dumovcu, ali i najvio da Grad Zagreb kreče u jaču kontrolu mikročipiranja pasa kako bi se spriječilo neodgovorno postupanje i napuštanje istih, dodao je gradonačelnik

Osim što sugrađani tijekom dana imaju priliku obići Sklonište i upoznati pse i mačke koji čekaju udomljenje, organizirane su i agility vježbe sa psima, kao i vege piknik.  Za najmlađe sugrađane  organiziran je koncert Dječjeg zbora Kikići te predstava Vuk i sedam kozlića u izvedbi Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić.

Manifestacija se održava u organizaciji Grada Zagreba, Ustanove Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja i drugim udrugama za zaštitu životinja.
 

Gradske vijesti - 2021.