clanak False

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO od 13. do 15. ožujka u Areni Zagreb

02.03.2020.
U hotelu Esplanade danas je najavljen 9. međunarodni sajam turizma PLACE2GO, najveći sajam takvog tipa u Hrvatskoj koji putnicima pruža zanimljive i korisne informacije o domaćim i svjetskim destinacijama, a koji se održava od 13. do 15. ožujka u Areni Zagreb.

Na konferenciji su sudjelovali  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, direktorica sajma Damjana Domanovac, direktor tvrtke EX-Alto i organizator B2B dana Sajma Goran Rihtarić te direktor Turkish Airlinesa, ujedno i glavnog sponzora manifestacije, Ugur Cantimur.

"Zagreb posljednjih 5 godina bilježi dvocifreni rast dolazaka turista za što su zaslužni svi građani Zagreba. Budući da prema statističkim podacima 83 posto posjetitelja Zagreba dolazi iz inozemstva, vrlo je važno istaknuti da je Zagreb najsigurnija europska turistička destinacija te da će, uz združene napore svih Gradskih službi, tako i ostati" zaključio je gradonačelnik Bandić ističući da Zagreb kao destinaciju treba doživjeti.

Zahvalivši generalnom sponzoru i gradonačelniku na dugogodišnjoj potpori, direktorica Domanovac je istaknula da je u 2019. na Sajmu prisustvovalo više od 200 izlagača iz 22 zemlje, a da se ove godine očekuje još veći odaziv. Najavila je da je prvi dan Sajma rezerviran za akreditirane poslovne posjetitelje za koje je pripremljen bogat i sadržajan program na nekoliko punktova u Areni te u okolnim prostorijama za maksimalnu mogućnost umrežavanja.

Direktor Rihtarić je objasnio da će B2B dan povezati više od tisuću turističkih profesionalaca koji žele uspostaviti nove poslovne kontakte, podijeliti iskustva te osigurati bolje rezultate u nadolazećoj godini.

Svečano otvorenje održat će se u Areni Zagreb u petak 13. ožujka u 11 sati. Posjetitelji Sajma dobit će važne informacije iz svijeta turizma, upoznati se s bogatstvom ponude, cijenama aranžmana, aviokarata i smještaja. Prezentacije putovanja i destinacija bit će popraćene brojnim snimkama i fotografijama, a sve to u suradnji s poznatim blogerima i putopiscima.

Gradske vijesti - 2020.