clanak False

Međunarodni simpozij Noć kazališta u Europi i razvoj publike u izvedbenim umjetnostima

10.01.2019.
Narodno sveučilište Dubrava poziva na međunarodni simpozij Noć kazališta u Europi i razvoj publike u izvedbenim umjetnostima te na međunarodni trening i prezentaciju metodologije segmentiranja publike i mogućih alata za njen razvoj koju će voditi The Audience Agency iz Londona.

Simpozij će okupiti koordinatore Noći kazališta i predstavnike kazališnih kuća koje sudjeluju u manifestaciji iz Poljske, Njemačke, Španjolske, Mađarske, Slovačke, Češke, Austrije, Finske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Održat će se 4. i 5. veljače 2019. godine u maloj dvorani Kulturnog centra u Dubravi, a njegov sadržaj, vremenski  raspored i životopisi govornika bit će objavljeni uskoro. Simpozij je ujedno i prigoda za međusobno upoznavanje, razmjenu praksi i umrežavanje među europskim kazalištima. 

Međunarodni trening održat će se 6. veljače 2019. godine, u maloj dvorani Kulturnog centra u Dubravi od 9 do 16 sati, a vodit će ga stručnjaci iz The Audience Agency iz Londona. Trening je namijenjen osoblju kazališta zaposlenom u odjelima marketinga, propagande ili prodaje i sl. Za sudjelovanje u treningu potrebno je popuniti upitnik do 16. siječnja 2019. godine. Sudjelovanje u opisanim aktivnostima je besplatno. Aktivnosti se provode u sklopu projekta Audience Segmantation System in European Theatres, sufinanciranog sredstvima Kreativne Europe -potprogram Kultura. Osnovni cilj projekta je razviti i testirati metodologiju istraživanja publike u europskim kazalištima i drugim organizacijama u izvedbenim umjetnostima kako bi se produbio odnos s publikom te razvile i usmjerile marketinške aktivnosti vezane za razvoj publike uz pomoć Europske noći kazališta i sličnih manifestacija u Europi.

Koordinator projekta je The  Department of Arts Management, Theatre Faculty, Academy of Performing Arts u Pragu, Češka, a partneri su The Audience Agency (Velika Britanija), Arts and Theatre Institute (Češka), Narodno sveučilište Dubrava (Hrvatska), IG Kultur Österreich (Austrija), Arts Project Foundation (Bugarska) i Metropolia University (Finska).

Prijave za sudjelovanje potrebno je izvršiti ovdje. Broj mjesta je ograničen.
Za sva dodatna pitanja možete se javiti na:
info@noc-kazalista.com

Aktualno