clanak False

Međunarodno priznanje zagrebačkom projektu Aktivnosti na Savi

08.10.2018.
Po kvaliteti hrvatski projekt uz bok onima iz Turske i Kazahstana. Aktivnosti na Savi zaživjet će iduće ljeto
                       
Ljubljana, 8. listopada 2018. – Projekt Aktivnosti na Savi na Ljubljanskom je forumu svrstan među tri najbolja s područja Europe i Azije po mjeri gradova budućnosti.
Uz zagrebački projekt u finalu izbora za prestižnu nagradu bili su i projekti turske Ankare i kazahstanskog Almatija. Nagrada je na koncu otišla u najveći grad Kazahstana.
Ulazak zagrebačkog projekta među finaliste velik je uspjeh jer prednost pri ocjenjivanju imaju realizirani projekti, a on je trenutačno u fazi implementacije.

„Ovakvo vrednovanje Aktivnosti na Savi daje nam dodatan podstrek za realizaciju projekta kojim će se konačno valorizirati ključni prirodni resurs grada. Međunarodno priznanje projektu ujedno je i potvrda dobrog usmjerenja razvoja grada. Temeljimo ga na prepoznavanju potreba korisnika, ali i primjenama suvremenih praksi u planiranju pametnoga grada“, istaknula je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada koja je stručnjacima u Ljubljani projekt predstavila u ime Grada Zagreba.

Ljubljanski je forum godišnje okupljanje koje spaja znanje i iskustvo gradskih vlasti te definira ključna područja, vizije i strategije za razvoj gradova u budućnosti.
Osmi Ljubljanski forum poseban je naglasak stavio na pametne, održive i uključive gradove. Upravo su Aktivnosti na Savi projekt koji razvija Zagreb u tom smjeru. Izgrađuje  pametni grad urbane održivosti i socijalne inkluzije.

Budući da se proljetos na natječaj za izvedbu montažnih objekata za Aktivnosti na Savi nitko nije javio, novi će se natječaj raspisati u nastavku mjeseca. Zahvaljujući tome projekt će zaživjeti iduće ljeto.
Sa željom da se Sava vrati Zagrebu, a Zagrepčani Savi, na tri će lokacije u Zagrebu biti smješteni privremeni montažni objekti među kojima su sustav za prikazivanje filmova, višenamjenski paviljoni, sunčališta i bazeni.

Na Ljubljanskom forumu uz predstavnike gradskih vlasti sudjeluju ulagači, poslovni ljudi, znanstvenici i studenti. Zajedno istražuju, razvijaju i implementiraju najbolje prakse urbanog razvoja.

Gradske vijesti - 2018.