clanak False

Najavljen veliki koncert Ibrice Jusića u HNK

09.11.2018.
Danas je u prostorijama HNK održana tiskovna konferencija uoči velikog koncerta hrvatskoga kantautora i šansonjera Ibrice Jusića. Koncert će se održati u nedjelju 11. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu pod nazivom Od Shakespearea do sevdaha.

Zahvaljujem Ibrici i njegovim suradnicima što su odlučili ovaj veliki koncert, kojim se obilježava 54. godišnjica njegovog stvaralaštva, održati u našoj krovnoj kulturnoj instituciji. Pozivam sugrađane da nam se pridruže te da skupa uz sjajnu glazbu proslavimo jednu veličanstvenu karijeru, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Imam drage uspomene na nastupe u HNK, prvi je bio 1976., a od tada sam tamo nastupio još pet puta. Na ovom ćemo koncertu izvesti 28 pjesama, za svakoga ponešto, najavio je Jusić.

Kako se čulo, koncert će biti presjek Jusićevog cjelokupnog umjetničkog rada, od pjesama izvođenih na Dubrovačkim ljetnim igrama, poznatih šansona, do sevdalinki u modernom aranžmanu. Jusiću će se na bini pridružiti njegovi prijatelji i suradnici Elvis Stanić i Saša Olenjuk.

Uz gradonačelnika Bandića i Ibricu Jusića, na konferenciji za medije sudjelovali su i pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a Jozo Barišić te intendantica Hrvatskog narodnog kazališta Dubravka Vrgoč.

Gradske vijesti - 2018.