clanak False

Nastupni posjeti veleposlanika Nizozemske, Španjolske, Indonezije i Izraela

04.02.2019.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je, u Gradskoj upravi, u nastupne posjete primio veleposlanike Kraljevine Nizozemske Nj. E. Hendrika Jan Voskampa, Kraljevine Španjolske Nj. E. Alonsa Dezcallara de Mazarredoa, Republike Indonezije Nj. E. Sjachroedina Zainala Pagaralama i Države Izrael Nj. E. Ilana Mora.
 
S veleposlanikom Nizozemske gradonačelnik je razgovarao o mogućnostima suradnje na Smart City projektima, a visoki gost je, ujedno, ponudio razmjenu iskustava na način da djelatnici Zagrebačke gradske uprave, koji rade na tom području, posjete Nizozemsku.
 
Veleposlanik Španjolske, između ostalog, je naglasio da će se, nakon lokalnih izbora u Španjolskoj u svibnju ove godine, angažirati oko razvijanja suradnje između gradova, a naročito između dva glavna grada.
 
Suradnja glavnih gradova bila je tema razgovora i s veleposlanikom Indonezije koji je izrazio zadovoljstvo što Zagreb posjećuje sve više turista iz njegove zemlje. Izrazio je, također, nadu da će se uspostaviti i direktna avionska veza, koja bi rezultirala još većim brojem turista iz Indonezije ali bi doprinijela i razvoju suradnje.
 
Gradonačelnik Bandić predstavio je veleposlaniku Izraela projekt Spomenik žrtvama holokausta te Muzej holokausta koji se planira otvoriti (osnovati) u Zagrebu. Veleposlanik Mor zahvalio je, između ostalog, gradonačelniku na dosadašnjoj dobroj suradnji s njegovim prethodnicima.
 
Svi veleposlanici pohvalili su uređenost grada i posebno njegovu gostoljubivost.

Gradske vijesti - 2019.