clanak False

NETEXPLO Smart Cities Forum

20.04.2019.
Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno zamjenicom gradonačelnika Oliverom Majić, posjetilo je 18. i 19. travnja NETEXPLO Smart Cities Forum koji se održao u sjedištu UNESCO-a u Parizu.
 
Poziv za prisustvovanje na NETEXPLO Smart Cities Forumu upućen je gradonačelniku, Milanu Bandiću, od strane Moeza Chakchouka, pomoćnika glavnog ravnatelja za komunikacije i informacije u UNESCO-u i Thierrya Happea, predsjednika NETEXPLO Opservatory.

Forum su otvorili Audrey Azoulay, glavna direktorica UNESCO-a, Célia Blauel, zamjenica gradonačelnice Pariza zadužena za okolišna pitanja te Thierrya Happe, predsjednik NETEXPLO Opservatory. Zamjenica Majić i članovi izaslanstva tijekom boravka na dvodnevnom Forumu susreli su se s brojim čelnicima i stručnjacima s kojima su razmijenili iskustva iz područja pametnih gradova.

Forum je okupio oko 800 sudionika, čelnika i menadžera te njihovih timova, stručnjaka iz nevladinih udruga, predavača i istraživača iz instituta i sveučilišta te predstavnika tvrtki koje se bave tematikom pametnih gradova.

Raspravljalo se o temama koje uključuju infrastrukturu, energiju, okoliš i zdravlje, zatim povezivanje kroz telekomunikacije, komunikacije i cybersecurity te mobilnost koja uključuje javni prijevoz, automobile i nove oblike mobilnosti. Bilo je, također, riječi o modelima financiranja i financijskoj praksi, modernizaciji gradova, metodama suradnje i sudjelovanja građana te identitetu pametnih gradova i s time povezanim razvojem globalnog branda.

Za vrijeme trajanja Foruma, NETEXPLO Smart Cities Accelerator čelnicima pametnih gradova pružio je platformu na kojoj su se izmjenjivali podatci o inicijativama pametnih gradova i uz to povezanim izazovima diljem svijeta te analizama i perspektivama međunarodnih stručnjaka.

Gradske vijesti - 2019.