clanak False

Obilazak Gradske četvrti Peščenica - Žitnjak

26.02.2021.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, Gradsku četvrt Peščenica – Žitnjak.

U Folnegovićevom naselju u siječnju je otvoreno novouređeno dječje igralište između ulica Dubravka Dujšina, Janka Rakuše i Milke Trnine. Predsjednik VGČ Peščenica  - Žitnjak Dragan Vučić kazao je kako je rekonstrukcijom ovog dječjeg igrališta privedena kraju planirana projekcija uređivanja i opremanja dvaju sportskih igrališta i šest dječjih igrališta na području MO Folnegovićevo naselje. Osigurali smo još jedno mjesto namijenjeno najmlađem uzrastu  kako bi smo im djetinjstvo učinili još ljepšim i ugodnijim.
 
U Mjesnom odboru Volovčica se odvijaju završni radovi na uređenju dječjeg igrališta u Ulici Frana Alfirevića.  Lokacija spomenutog igrališta obnovljena je u sklopu Programa malih komunalnih akcija, a stalo nam je da održimo  njegovu popularnost, budući da su generacije i generacije ljudi provodile upravo tu svoje vrijeme, zaključio je predsjednik VMO Volovčica Stipo Grgić
 
Radovi na uređenju pristupne staze uz terasu Dječjeg vrtića Cvrčak u Vukomerečkoj ulici su završeni prije tjedan dana, a kako se čulo, radovima je obuhvaćeno uređivanje vanjskog okoliša jednog od najstarijih vrtića na području Zagreba. Ravnateljica DV Cvrčak Anita Kolarić kazala je kako upravo zbog njegove starosti objekt ima brojne potrebe za ulaganjem. Upravo zbog toga imamo jako dobru suradnju s našom lokalnom četvrti, te su nam na pet lokacija osigurana sredstva potrebna za uređenje vanjskih lokacija. Koristim ovu prigodu kako bi zahvalila našem gradonačelniku Milanu Bandiću te predsjedniku VGČ gospodinu Vučiću.
 

U Ivanjorečkoj cesti se odvijaju završni radovi na odvodnji i uređenju nakon puknuća zbog postojanja klizišta odvodnog kanala. Stabilizacijom tla sanirano je klizište, koje je prijetilo šetnici i parkirališnim mjestima. Predsjednik VGČ gospodin Vučić zahvalio je gradonačelniku na potpori koji je pružio na ovom kapitalnom projektu.

Uređenje kolnika u ulicama IV. Kozari put i IV. Kozari put je također u tijeku. Radovi su započeli u prosincu 2020. kada je stavljen prvi sloj asfalta i kanalice, a završetak se očekuje u krajem veljače. Predsjednik VMO Kozari Putevi Denis Tabaković kazao je kako je na IV. Kozaru Putu završen drugi sloj asfaltiranja, a prije spomenutog uvedena je voda i plin. Izgrađeni su nogostupi, iscrtani pješački prijelazi te su radovi u ovom dijelu naselja dovršeni!
 

Gradske vijesti - 2021.