clanak False

Održana digitalna Eurocities konferencija „Odrastanje bez i izvan siromaštva: Lekcije gradova za EU jamstvo za djecu“

18.02.2021.
1/2
Grad Zagreb kao član Eurocities mreže, 18. veljače 2021. godine sudjelovao je na digitalnoj konferenciji pod nazivom „Growing up and out of poverty: Lessons from cities for the EU Child Guarantee“ („Odrastanje bez i izvan siromaštva: Lekcije gradova za EU jamstvo za djecu“).

Na konferenciji je ispred Grada Zagreba sudjelovala gđa Romana Galić, univ.spec.act.soc., pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Konferencija je okupila stotinjak različitih dionika iz različitih institucija Europske unije kao što su: predstavnici Vijeća EU-a, Europske komisije, Europskog parlamenta, europskih gradova, nacionalnih ministarstava, nevladinih organizacija te predstavnici djece i mladih.

Tijekom programa predstavljeni su rezultati istraživanja koje je provela Eurocities mreža o mjerama i aktivnostima u borbi protiv dječjeg siromaštva u europskim gradovima, a u kojem je sudjelovao i Grad Zagreb.

Također na konferenciji su predstavljeni pledges/“zavjeti“ gradova za određena načela Europskog stupa socijalnih prava koja podupiru borbu protiv dječjeg siromaštva.

U svom obraćanju pročelnica Galić predstavila je aktivnosti kao i zavjete Grada Zagreba u cilju borbe protiv dječjeg siromaštva

Novim zavjetom, kojeg je potpisao Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Grad Zagreb podržava dva načela Europskog stupa socijalnih prava koja se tiču brige i skrbi o djeci:

1. Obrazovanje, osposobljavanje i cjeloživotno učenje

11. Briga o djeci i podrška djeci


Istom prilikom pročelnica Galić istaknula je najvažnije mjere i aktivnosti Grada Zagreba usmjerenih prema djeci i obiteljima, kojima se olakšava svakodnevni život kroz siguran rast i razvoj djece te financijsku podršku roditeljima.

Gradske vijesti