clanak False

Održana početna konferencija EU projekta „Pronađi se!“ - (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE

04.10.2021.

„Pozivamo sve mlade s područja grada Zagreba u dobi od 18 do 29 godina, koji su nezaposleni, nisu prijavljeni u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje duže od 4 mjeseca, te nisu u sustavu redovitog obrazovanja, da se jave u Gradski ured za branitelje i uključe u ovaj hvalevrijedan Projekt“, riječi su predstavnika Grada Zagreba i Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Dana 1. listopada 2021. u Ustanovi za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“- Rakitje, održana je početna konferencija EU Projekta „Pronađi se!“- (RE)AKTIVACIJA MLADIH IZ NEET SKUPINE, koji je u potpunosti financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt je namijenjen mladim ljudima u dobi od 18 do 29 godina, pripadnicima tzv. NEET skupine – osobe koje su neaktivne, ne rade, ne školuju se, te nisu prijavljene na Zavodu za zapošljavanje (eng. NEET – not in Employment, Education or Training).

Konferenciji su prisustvovale predstavnice Grada Zagreba, Gradskog ureda za branitelje, pomoćnica pročelnice Sonja Jasić Kovačić i savjetnica pročelnice Zorica Šarić, te predstavnici Udruge Tigar 90/91 Rakitje, Petar Bajan i Hrvoje Švalek.

Projekt je prijavljen na Poziv pod nazivom „Pronađi me“- provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET STATUSU, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Nositelj projekta je Udruga Tigar 90/91 Rakitje, a partneri su Grad Zagreb i Hrvatski zavod za zapošljavanje Zagreb.

Ukupna vrijednost Projekta i iznos bespovratnih sredstava je 1.970,421,37 kuna, a trajanje projekta je 24 mjeseca.

Cilj projekta je provesti aktivnosti dosega i obrazovanja minimalno 15 neaktivnih NEET osoba s područja grada Zagreba te im omogućiti pristup tržištu rada, s naglaskom na djecu hrvatskih branitelja u nepovoljnom položaju, osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i mlade koji izlaze iz sustava skrbi.

Sve osobe u dobi od 18 do 29 godina, koje su nezaposlene, nisu prijavljene u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje duže od 4 mjeseca, nisu u sustavu redovitog obrazovanja, mogu se javiti u Gradski ured za branitelje, Vodnikova 14, osobno ili na kontakt telefon 01/6166 368.


Gradske vijesti - 2021.