clanak False

Održana video konferencija u povodu donacije sredstava NR Kine gimnaziji Tituša Brezovačkog

26.01.2022.
Danas je održana videokonferencija na kojoj su sudjelovali: gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, njegov zamjenik Luka Korlaet, veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Qianjina Qia te Damir Jelenski, ravnatelj zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Povod ovomu virtualnomu okupljanju je donacija od 100 000 kuna što ju je Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj izdvojilo za obnovu zagrebačke Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Gradonačelnik je zahvalio na donaciji koja će doprinijeti ugodnijem boravku u školi te istaknuo kako računa na kvalitetno obrazovanje u zagrebačkim školama koje će mlađe naraštaje pripremiti za zahtjeve modernog vremena i pomoći im u osvještavanju zelenog i održivog pristupa urbanom životu.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da uvaženim donatorima čestita kinesku Novu godinu koja se ove godine obilježava od 1. do 15. veljače.

Veleposlanik Nj. E. g. Qianjin Qi je uz čestitke novom gradskom vodstvu na uspješnom savladavanju dviju naslijeđenih kriza – pandemijske i postpotresne, kazao kako su ovom gestom željeli doprinijeti lokalnom razvoju i zajednici s obzirom na to da su sad i oni građani Zagreba.

Zamjenik gradonačelnika Korlaet govoreći o obnovi zagrebačkih škola nakon potresa, izrazio je zadovoljstvo konstrukcijskom obnovom škole, koja će uskoro otvoriti vrata svojim učenicima, pa je podsjetio kako je isto nedavno ostvareno s OŠ Miroslava Krleže, ujedno i prvom zgradom javne namjene obnovljenom bespovratnim sredstvima EU.

''S predmetnom donacijom ne samo da će se upotpuniti obnova škole, nego će se poboljšati i njezina opremljenost, a time i kvaliteta boravka u njoj'', zaključio je zamjenik.

Gradske vijesti - 2022.