clanak False

Otvoren 4. Kongres poduzetnica 2019.

08.03.2019.
Jutros je u Kongresnome centru City centar Plaza zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić pozdravila prisutne na 4. Kongresu poduzetnica 2019., najvećem poslovnome skupu žena ikad organiziranu na prostoru jugoistočne Europe i s više od 500 sudionika.

Osim zamjenice Majić prisutnima su se obratili: Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ivan Barbarić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU, Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija i Šibensko-kninski župan, Hogler Haibach, direktor Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Republici Hrvatskoj, Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške i Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana Varaždinske županije.

Zamjenica Majić je istaknula da Grad Zagreb nizom mjera pokazuje da vodi računa o razvoju i poticanju ženskog poduzetništva te da zagrebačko poduzetništvo ima potporu Grada 365 dana. Grad Zagreb živi sa svojim ženama i za svoje žene te više ne govorimo o muškome i ženskome poduzetništvu već o onome koje treba postati konkurentno i ostati održivo.

Poticanje ženskog poduzetništva je intenzivirano kako bi se mijenjale percepcije, stavovi, rušile socijalne paradigme te kako bi se hrabrilo žene na ulazak u poduzetničke vode. Mi u Gradu Zagrebu to radimo konkretnim mjerama s ciljem stvaranja zagrebačkoga poslovnog modela koji nedvojbeno utječe na rast zagrebačkog, a time i nacionalnog gospodarstva, rekla je  zamjenica i potom pozvala sve sugrađane da posjete Kongres.

Sanela Dropulić, direktorica Ženskoga poduzetničkog centra je naglasila da je 4. Kongres poduzetnica okupio više od 550 žena –  poduzetnica iz Republike Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe. Drago nam je da se žene međusobno povezuju i da surađuju te da unaprjeđuju svoje poslovanje radi mogućnosti koje se mogu otvoriti na realnome tržištu rada.

Potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić je naglasio kako se nada da se u hrvatskome društvu uskoro neće govoriti o muškome i ženskome poduzetništvu već samo o poduzetništvu. Istina je da još uvijek nismo stvorili poslovno okruženje u kojem će poduzetnice moći realizirati svoje ideje i ciljeve. Osim problema s kojima se susreću svi poduzetnici, žene se nose s dodatnim teretima, npr. s potplaćenošću, tradicionalnim shvaćanjem njihove uloge u društvu i nedostatkom podrške u balansiranja karijere i obiteljskog života.

Osim 4 panela na kojima će sudjelovati stručnjaci, poduzetnice i menadžeri, u okviru Kongresa će se održati Poduzetnički sajam koji će okupiti više od 70 izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe.

Kongres je organizirao Ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kako bi se potaknuo zajednički rad i suradnja žena u poduzetništvu radi gospodarskog rasta i razvoja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2019.