clanak False

Otvoren 49. Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta 2022.

13.10.2022.
Na Zagrebačkom velesajmu, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet otvorio je 49. Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta 2022.

Ambienta i ove godine predstavlja kvalitetan izlagački program potvrđujući status središnjeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje namještaja sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji.

Zamjenik Korlaet istaknuo je da na ovogodišnjem sajmu sudjeluje više od 140 izlagača iz 12 zemalja koji predstavljaju namještaj i unutarnje uređenje, design zone, građenje i opremanje, Art Fair i HoReCa na površini od 6500 m2 u paviljonu 5. „Uz bogati izlagački program, postoji i bogati poprati program u kojemu bih kao arhitekt istaknuo međunarodnu Konferenciju o standardu i cijenama arhitektonskih usluga.“, rekao je zamjenik Korlaet. Zahvalivši svima koji su i ove godine odlučili podržati i biti dio Ambiente, zamjenik je posebnu zahvalu uputio Talijansko hrvatskoj gospodarskoj komori i veleposlaniku Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Pierfrancescu Saccou, koji su prepoznali značaj sajma i  koji će zasigurno svojim sudjelovanjem doprinijeti njegovoj uspješnosti. „Pozivam građane i medije da u sljedeća četiri dana posjete Velesajam i poprate ove vrijedne  točke i popratne aktivnosti na Ambienti.“, dodao je zamjenik Korlaet.

Ambienta se kroz godine prometnula u pokret za hrvatsku drvnu industriju, pozicionirala se kao komunikacijska platforma za sve povezane industrije koje se bave aspektima stanovanja, od izgradnje do opremanja i uređenja objekata, preko dizajna i umjetnosti, kao i posebne ponude za ugostiteljsko uslužnu djelatnost.“, naglasila je ravnateljica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Prilikom otvorenja sajma zamjenik Korlaet sastao se sa zamjenikom gradonačelnika Gradske općine Maribor Samom Peterom Medvedom. Prijateljski susret iskoristili su za upoznavanje i razmjenu iskustava, kojima je stvoren okvir za buduću suradnju te prostor za nastavak dijaloga.

Na otvorenju Ambiente uz zamjenika Korlaeta, zamjenika Medveda i ravnateljicu Sušu, prisustvovali su i obišli izložbeni prostor i veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Pierfrancesco Sacco i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić.

Ambienta je savršeno mjesto za traženje inspiracije, upoznavanje s najnovijim inovacijama i trendovima u industriji namještaja, razmjenu mišljenja i iskustava s tvrtkama i stručnjacima u industriji. Kao takva idealna je platforma za promociju i uspostavljanje važnih poslovnih kontakata izlagača s izvođačima kao i za individualne kupce koji žele udahnuti dašak svježine u interijer svog doma.

Međunarodni sajam održat će se do 16. listopada, od 10:00 do 19:00 sati te u nedjelju od 10:00 do 18:00 sati, a ulaz je slobodan.

Gradske vijesti