clanak False

Otvoren dječji vrtić u Čučerju

14.04.2021.
Djeca iz Čučerja, njih dvadesetak, od danas se igraju i uče u novome, moderno uređenom i potpuno opremljenom područnom objektu Dječjeg vrtića „Kolibri“ – u svome naselju. Vrtić je otvorio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, uime zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelene Pavičić Vukičević, u društvu ravnateljice Vesne Aralice.

Dobrodošlicu okupljenima zaželjela je ravnateljica koja je naglasila kako je ova zgrada – treći područni objekt vrtića „Kolibri“: „Njime smo zaokružili cjelinu na području Gornje Dubrave“, rekla je Aralica te je izrazila zadovoljstvo što je Čučerje, jedno od starijih zagrebačkih naselja, dobilo ovakav objekt i što im je Grad Zagreb osigurao odlične radne uvjete.

Naglasila je kako će u radu s djecom kroz njihove programe tradicijske kulture i ekološkog odgoja veliku ulogu imati i posebno uređen vanjski prostor – edukativni park s voćnjakom i šetnicom. „Zahvaljujući ovom novom objektu, još bolje ćemo odgovoriti na potrebe predškolske djece i njihovih roditelja u Čučerju“.

Pročelnik Lovrić je istaknuo da svako zagrebačko dijete već duže vrijeme ima svoje mjesto u vrtiću. Potom je objasnio da roditelji s pomoću ovakvog modela gradnje svoju djecu više ne moraju voziti iz Čučerja do Dubrave zato što u svome susjedstvu imaju novi suvremeni vrtić. Dodao je da je Gradskoj upravi cilj isto to napraviti u svim zagrebačkim kvartovima kako bi vrtići bili još dostupniji i djeci i roditeljima.

„U prošloj smo godini, unatoč potresu koji je pogodio Zagreb, otvorili čak 6 novih objekata – 5 vrtića i jednu osnovnu školu“, rekao je pročelnik Lovrić pa je dodao da je većina oštećenih odgojno-obrazovnih objekata (175 zgrada vrtića, osnovnih i srednjih škola) uspješno obnovljena, dok se jedan dio teže oštećenih još obnavlja.

Vrtić u Čučerju ima kapacitet tri odgojne skupine, odnosno 70 djece ukupno, a ukupna vrijednost investicije bila je gotovo 8 milijuna kuna bez PDV-a.
 

Gradske vijesti - 2021.