clanak False

Otvorena AMBIENTA - 48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

21.10.2021.
Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorena AMBIENTA, 48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Zagrebački velesajam salonom AMBIENTA nakon 18 mjeseci zabrane rada pokreće sajamsku poslovnu aktivnost planiranu do lipnja iduće godine.

Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Salon je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Povrh svega posebna cjelina - Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina - Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadogradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme.

Na početku svima se obratila dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma: „Mi Ambientu vidimo kao pokret za hrvatsku drvnu industriju, komunikacijsku platformu i summit povezanih industrija koje se bave svim aspektima stanovanja, od izgradnje, do opremanja i uređenja objekta, preko dizajna, umjetnosti, kao i posebne ponude uređaja za kućanstvo i ugostiteljsko-uslužnu djelatnost. To je njena misija koju smo zajedno gradili s našim izlagačima i institucijama.

Ovogodišnje izdanje Salona pripremali smo u uvjetima Covida, vremenima velike poslovne neizvjesnosti ali uspjeli smo okupiti drvno prerađivačku industriju, proizvođače namještaja, inovativne dizajnere, slikare i umjetnike te profesionalce svojih područja u kojem ćete moći uživati narednih dana do nedjelje. Salon se prezentira s tematskim cjelinama Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Design Zona, Art Fair Zagreb i Horeca programom.“

Dr.sc. Luka Korlaet, zamjenik i izaslanik gradonačelnika grada Zagreba na otvorenju je izjavio: „Iako su se na sajmu nametnuli neki novi uvjeti održavanja vjerujem da ćete vidjeti da nisu bitno utjecali na njegovu kvalitetu jer se Zagrebački velesajam potrudio da programski i sadržajno bude zanimljiv kao što je bilo prijašnjih godina. Sajam Ambienta je jedan od najvažnijih nacionalnih događaja za drvnu industriju u Hrvatskoj, ali i za naše ukupno gospodarstvo. Potičući rast proizvodnje i izvoza i ukupnih aktivnosti ove industrijske grane te domaćih noviteta i suvremenih tehnoloških rješenja u industriji gotovih proizvoda od drva kroz godine se pozicionirala kao lider u ovom dijelu Europe.“

Ambientu je svečano otvorila mr.sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Republike Hrvatske istaknuvši pri tome neke statističke podatke: „Vrijednost proizvodnje u ovom sektoru je gotovo 14 milijardi kuna i to je vrlo važna i strateška grana. Najviše od svega njezin strateški značaj za Hrvatsku dokazuju sami drvoprerađivači i proizvođači namještaja sa iskazanom vrijednošću proizvodnje s činjenicom da preko 11% zaposlenih u prerađivačkoj industriji jesu zaposleni u drvoprerađivačkoj industriji i industriji s činjenicom da unatoč nepovoljnim okolnostima izvozni napori rezultiraju plodom i s činjenicom da je udio ove industrije u prerađivačkoj industriji hrvatskog gospodarstva gotovo 8%.„

Ambienta je otvorena do nedjelje, 24. listopada. Radno vrijeme Salona je od 10,00 do 19,00 sati.

ULAZ NA SAJAM JE SLOBODAN uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja.

Gradske vijesti - 2021.