clanak False

Otvorena logopedska ambulanta Poliklinike SUVAG u Dugom Selu

28.01.2021.
"Nema veće sreće u životu nego pomoći onima koji su u potrebi", rekao je danas u Dugom Selu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvorenja logopedske ambulante Poliklinike SUVAG u Domu zdravlja Zagrebačke županije - Ispostava Dugo Selo.

„Drago mi je da naša vodeća ustanova za pomoć kod govornih poremećaja odsada može svojim djelovanjem osigurati pružanje logopedskih usluga djeci i odraslima s govorno – jezičnim teškoćama i u Dugom Selu“, dodao je gradonačelnik na otvorenju te napomenuo da će Grad Zagreb uvijek podržavati aktivnosti, programe i projekte koji unaprjeđuju dostupnost usluga u zajednici, a pogotovo dostupnost usluga rane intervencije.

Prisutne je pozdravio i Ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Večeslav Bergman koji je kazao kako je Zagrebačka županija specifična u odnosu na druge županije jer nemaju svoju opću bolnicu, no kako zbog blizine Zagreba to i ne predstavlja veliki problem, tim više što kvalitetnim ugovorima sa zagrebačkim bolnicama i poliklinikama dovode vrhunske specijaliste u svoje ispostave i time žiteljima osiguravaju isto tako visokokvalitetnu zdravstvenu zaštitu.
S Poliklinikom SUVAG, kojoj je osnivač Grad Zagreb, imamo odličnu suradnju; uz već postojeće  ispostave u Velikoj Gorici, Zaprešiću i Samoboru danas otvaramo još jednu ambulantu, kazao je ravnatelj Bergman. 
 
Potrebe za ovom djelatnošću u medicini su takve da i na našem području imamo veliki broj djece koja traže i očekuju pomoć logopeda. Zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom Zagrebom, gradonačelnikom Milanom Bandićem i SUVAGOM uspjeli smo dogovorom, u relativno kratkom roku, otvoriti  četvrtu ambulantu na području Zagrebačke županije. I ovim projektom smo dokazali kako administrativne granice nisu problem ako je projekt kvalitetan i na korist naših žitelja, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.  
 
Ravnateljica Poliklinike SUVAG doc. dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza je objasnila da se Poliklinika, prepoznata kao jedinstvena zdravstvena ustanova na prostoru Republike Hrvatske te svjetsko središte za razvoj i primjenu verbotonalne teorije i prakse, pridružila zajedničkoj inicijativi Zagrebačke županije i Doma zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Dugo Selo u realizaciji ovog javnozdravstvenog projekta.

Zagrebačka županija osigurala je prostor za rad u Domu zdravlja Zagrebačke županije, Ispostavi Dugo Selo, kao i opremu (namještaj, dva elektroakustička uređaja za logopedsku terapiju te set standardiziranih logopedskih testova uz edukacije za primjenu testova) u iznosu od 140.000,00 kn, a Poliklinika SUVAG dva logopeda,  od kojih je jedan djelatnik Službe za logopedsku dijagnostiku i rehabilitaciju, a drugi Centra za ranu intervenciju i podršku u zajednici.
 

Gradske vijesti