clanak False

Otvorena Ulica SR Njemačke nakon sanacije kolnika

31.08.2019.
Završena je sanacija zapadnog dijela kolnika Ulice Savezne Republike Njemačke, na dijelu od Avenije Dubrovnik do Vatikanske. Radovi su obuhvatili dionici dugu više od kilometra, ukupne površine 12 500 četvornih metara.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da je obnovljena  prometnica otvorena prije roka, a uspostavljen je uobičajeni režim prometa i javnog prijevoza. Predzadnji val Zagrepčana koji su bili na godišnjim odmorima se vraća ovaj vikend i zato smo požurili sa sanacijom te otvorili prometnicu i ranije od očekivanog. Ovo je jedna od glavnih prometnica u Zagrebu, vozačima zahvaljujem na strpljenju i razumijevanju u posljednjih mjesec i pol dana, koliko su trajali radovi, rekao je gradonačelnik.

Tehnički direktor podružnice Zagrebačke ceste Josip Turković je objasnio da su radovi na obnovi uključili frezanje asfalta, nanesena su dva sloja novog asfalta, zamijenjeni su stari kanalizacijski poklopci i slivničke rešetke te je iscrtana nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Ukupna vrijednost radova iznosila je oko 2,5 milijuna kuna

Gradske vijesti - 2019.