clanak False

Otvorene prijave za Filmsku naSTAVu u kinu Tuškanac

08.03.2019.
Najbolji odmor ovog proljeća od škole opet je u znaku besplatnih obrazovnih programa u kinu Tuškanac - za osnovnoškolce, srednjoškolce i njihove profesore. Prijave za programe na filmskoj naSTAVi@ kino Tuškanac već sada stižu u velikom broju, a traju do 10. travnja 2019.

I ovog proljeća budimo želju za kvalitetnim znanjem, a naši školarci već godinama potvrđuju da su filmske radionice ono što im treba da bi kvalitetno proveli svoje slobodno vrijeme i naučili kritički promišljati film, razmijeniti ideje, družiti se, te možda i sami okušati filmsku profesiju sudjelujući na radionicama za dokumentarni i animirani film, kao i na filmskoj naSTAVi@ kino Tuškanac.

Činjenica da obrazovne cikluse upisuje više od 200 školaraca, dok se neki od njih vraćaju i proširuju znanje kroz nekoliko njih, dokazuje da su školarcima aktivni praznici potrebni, te da im filmsko obrazovanje pruža brojne prednosti u daljnjem radu i obrazovnom uspjehu.
Proljetna pauza od škole tako će i ove godine biti u znaku čak triju besplatnih filmskih obrazovnih radionica u kinu Tuškanac.

Program se održava od 23. do 27. travnja 2019. godine, a sastoji se od radionice animiranog i radionice dokumentarnog filma, te Filmske naSTAVe@kino Tuškanac za srednjoškolce i profesore.

Riječ je o programu koji ne samo da obrazuje nego i odgaja nove generacije konzumenata filmske, a time i svih ostalih umjetnosti te buduće aktivne sudionike javne kulturne ponude grada Zagreba i središnje Hrvatske.

Više informacija o radionicama potražite ovdje.

Aktualno