clanak False

Otvoreni međunarodni sajmovi Nautika, Hotel & Gastroteh, Festival maslina i Dani lova i ribolova

20.02.2019.
Danas je na Zagrebačkome velesajmu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić  otvorio međunarodne sajmove Nautiku – 28. zagrebački sajam nautike, Hotel & Gastroteh – 11. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, Dane lova i ribolova – 3. sajam opreme za lov i ribolov te 4. Festival maslina.  

Osim gradonačelnika Bandića prisutnima su se obratili i Garri Cappelli, ministar turizma RH, Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskoga lovačkog saveza te Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskoga športskog ribolovnog saveza.

Ističući kako s ova četiri komplementarna sajma Zagrebački velesajam obilježava 110. obljetnicu neprekinuta rada i djelovanja, gradonačelnik je zahvalio izlagačima iz 32 zemlje te je pozvao građane da tijekom narednih pet dana posjete Velesajam i da uživaju u bogatome programu što su ga organizatori sajmova pripremili.  
Kako bi Zagreb bio predvodnik kontinentalnog turizma preduvjet je da gradimo grad po mjeri čovjeka – multietničan, multikulturalan, multikonfesionalan te otvoren i siguran grad, rekao je gradonačelnik.

Ministar Cappelli  je organizatorima sajmova zahvalio što promoviraju posebne vidove turizma  – nautiku, gastronomiju te lov i ribolov. Čestitam Gradu Zagrebu na svemu što radi i što doprinosi razvoju turizma i gospodarstva, istaknuo je ministar.

Direktorica Tomšić je zahvalila svim izlagačima, a više ih je od 400, na iznimnu trudu te je istaknula kako su sajmovi utkani u srce grada Zagreba još od davne 1909. kada je osnovan Zagrebački zbor – preteča Zagrebačkog velesajma.

Sajmovi koje Grad Zagreb i Zagrebački velesajam organiziraju u devet paviljona i u Kongresnome centru će se održati od 20. do 24. veljače, a za posjetitelje je tijekom njihova održavanja osiguran besplatan parking.

Gradske vijesti - 2019.