clanak False

Početak radova na Aveniji Dubrovnik

16.08.2018.
Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je Aveniju Dubrovnik gdje započinju radovi na prvoj fazi sanacije sjevernog kolnika od Sarajevske ceste do Ulice SR Njemačke u dužini 1.400 metara.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da će se radovi na sanaciji Avenije Dubrovnik izvoditi u tri faze naredna dva tjedna, a sve sugrađane zamolio je za strpljenje budući da je paralelno s ovim radovima ukinut i tramvajski promet za rotor Remetinec.

U tri faze planiramo napraviti kompletnu sanaciju sjevernog kolnika i rotora od križanja Avenije Dubrovnik i Sarajevske ceste pa sve do Avenije Veceslava Holjevca, rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić. Danas započinju radovi na prvoj fazi koji obuhvaćaju sanaciju rotora i dionicu do SR Njemačke. Do 20. kolovoza pustit ćemo rotor u promet, a do 24. dionicu do SR Njemačke, istaknuo je Todorić te dodao da nakon toga  započinju s radovima na sanaciji kolnika od SR Njemačke do Avenije V. Holjevca.

Radovi će obuhvatiti skidanje starog habajućeg sloja asfalta te postavljanje dva nova sloja, podizanje instalacija, postavljanje novih poklopaca revizionih okana, slivničkih rešetki kao i obnovu horizontalne i vertikalne signalizacije. Ukupna vrijednost svih radova iznosit će oko pet milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2018.