clanak False

Položen kamen temeljac za izgradnju Dječjeg vrtića Vrbani

24.07.2019.
Jutros je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, na parceli omeđenom Kuzminečkom, Lopatinečkom i Ulicom Vrbani, položio kamen temeljac za izgradnju vrtića Vrbani. Vrtić ukupne površine 2014,21 m² predviđen je za 200injak djece u 12 odgojnih jedinica: 4 jasličke, 2 vrtićke i 6 jedinica prilagođenih za djecu jasličkog i vrtićkog uzrasta.

Grad Zagreb ima najbolji predškolski i školski standard u Hrvatskoj i drago mi je da ga i dalje podižemo. Zahvalio bih građanima Vrbana na strpljenju što su ovako dugo čekali i čiji će najmlađi sljedeće godine moći pohađati vrtićki program u novom objektu, naglasio je gradonačelnik Bandić te dodao kako će novi dječji vrtić biti građen po mjeri djeteta. Za kraj poručio je kako će gradnjom objekta biti posađeno i novo drveće koje neće izazivati alergije, uz nadzor krajobraznih arhitekata, stručnjaka iz područja hortikulture roditelja mališana i članova Udruge Zeleni.

Predsjednica Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-Jug Jasmina Zuber - Majerić kazala je kako će nova kapitalna investicija Grada uvelike olakšati život roditelja i mališana, a s tim se složio i predsjednik Vijeća MO Vrbani Nikola Fabrio koji je rekao kako je ovo četvrt koje se ubrzano razvija, a s tim razvojem javljaju se sve veće potrebe građana koje između ostalog uključuju smještaj vrtićke djece.
 
Grad Zagreb osnivač je 60 dječjih vrtića koji djeluju u 17 gradskih četvrti na 225 lokacija, te sufinancira provedbu programa i u 68 vjerskih i privatnih vrtića. U pedagoškoj je godini 2018./2019. programima predškolskog odgoja i obrazovanja obuhvaćeno oko 37.000 djece rane i predškolske dobi, što je više od 90% ukupnog broja djece u Gradu Zagrebu u dobi od godine dana do polaska u osnovnu školu i 100% djece u godini prije polaska u osnovnu školu.

Gradske vijesti - 2019.