clanak False

Posjet sudionika POCACITO projekta

19.04.2017.






               

slika 1                                                                slika 2                                                            slika 3

16. lipnja 2015. u ZgForumu djelatnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada ugostili su predstavnike POCACITO  (Post Carbon Cities) projekta koji u sklopu studijskog putovanja posjećuju Maribor, Beč, Zagreb, Graz i Güssing i Ivanić Grad. U delegaciji koja je posjetila Zagreb nalazili su se predstavnici tvrtki i agencija  iz energetskog sektora te predstavnici upravnih tijela iz gradova sudionika na projektu –Torino, Istanbul, Lisabon, Litomerice, Barcelona i Berlin.  

Projekt POCACITO (Post Carbon Cities of Tomorrow), post-ugljični gradovi budućnosti – bavi se stvaranjem preduvjeta za održivi, pristupačni i napredan grad u svjetskom kontekstu. POCACITO je istraživački projekt financiran kroz FP7 - program Europske unije za istraživanje i razvoj. Cilj projekta je olakšati tranziciju gradova EU na planirane održive ili "post-ugljične" ekonomske modele.

Sastanak u ZgForumu bio je prilika za prezentaciju osnovnih informacija o Zagrebu. Sonja Sočivica iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada nakon uvodnih podataka o Gradu upoznala je goste sa Razvojnom strategijom Grada Zagreba – ZAGREBPLANom i zagrebačkim strateškim projektima. Nakon uvodne prezentacije o aktivnostima Ureda za strategiju, Nives Škreblin održala je prezentaciju o Gradskim vrtovima, kronološki pregled od početne inicijative građana za osnivanjem gradskih vrtova do realizacije 11 gradskih vrtova na terenu. Neposredno prije sastanka u ZgForumu,  predstavnici POCACITO-a i predstavnica Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Marija Profozić, obišli su gradski vrt Sopot u Novom Zagrebu sa kolegama iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Gostima su podijeljeni materijali o Zagrebu te brošure koje izdaje Ured za strategiju – INFO, engleski sažetak Razvojne strategije, te brošure sa izložbi koje su se održale u ZgForumu.

 
 

Novosti u ZgForumu