clanak False

Potpisan Ugovor o kupoprodaji nekretnine za izgradnju Osnovne škole Ivanja Reka

26.04.2018.
(https://imovina.gov.hr/) Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potpisali su u četvrtak, 26. travnja 2018. godine u Ministarstvu državne imovine Ugovor o kupoprodaji nekretnine za izgradnju Osnovne škole Ivanja Reka.
Na temelju Ugovora, Grad Zagreb kupuje od Republike Hrvatske površinu od 12 634 kvadratnih metara za potrebe izgradnje škole koju će pohađati 760 učenika. Projektom je predviđeno da će škola imati 15 učionica, sportsku dvoranu, četrdesetak parkirališnih mjesta te parkirališna mjesta za autobuse. Vrijednost spomenute nekretnine iznosi 7,180 milijuna kuna.
 
Prigodom potpisivanja ministar Marić je rekao: „Današnji ugovor između Ministarstva državne imovine i Grada Zagreba, jedan je u nizu koje smo već ostvarili i koje ćemo u kontinuitetu ostvarivati. Što više, bit će ovakvih ugovora i odluka gotovo na mjesečnoj razini, jer nakon ovog slijede novi. Ovaj je ugovor, po svom sadržaju i odrednicama, više od ugovora. On je u ulozi stvarnog života, upravo u skladu s temeljnim poznatim pristupom Ministarstva da imovina mora služiti onima koji žive uz nju i u njezinu okruženju. A u ovoj prigodi kakva je danas, to je puno više: imovina će biti za one koji su potencijal, perspektiva, za one koje mi stariji zovemo – budućnost: učenike Osnovne škole Ivanja Reka. Ovo nije samo ugovor kojim će se omogućiti izgradnja zgrade škole, dvorana, učionica već prostor za stvaranje sretnih ljudi, prostor dječje radosti i slobode“.
 
Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je ministru Goranu Mariću na suradnji kazavši kako je u zadnjih šest mjeseci potpisano više ugovora i sklopljeno više projekata nego u prethodnih sedamnaest i pol godina. To samo govori o sinergiji našeg zajedništva i o angažiranosti Ministarstva i Grada, a sve na dobrobit naše budućnosti, naših mladih, rekao je gradonačelnik Bandić.
  

Gradske vijesti - 2018.