clanak False

Predavanja uz izložbu „Zagrebačka infrastruktura prostornih podataka“

20.09.2012.

Kao nastavak izložbe otvorene početkom rujna 2012. u ZgForumu, prezentacijskom prostoru Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, 20. rujna 2012. godine održana je serija predavanja na temu „Zagrebačke infrastrukture prostornih podataka“. Kroz predavanja su predstavljena dostignuća institucija Grada Zagreba u području upravljanja prostornim informacijama, geoinformacijskim sustavima, katastru, kartografiji i povezanim područjima.

Voditelj događanja bila je Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje, a moderator Darko Šiško, voditelj Odjela za prostorne informacije i istraživanja. Predavanja su koncipirana u tri tematske grupe:
- Organizacijski i IT okvir;
- Temeljni skupovi podataka;
- Sektorski podaci i primjene.

Predavanja su održali Tomislav Ciceli iz Državne geodetske uprave, Darko Boto iz APIS IT-a, Blanka Lozo, Ingrid Šustić i Bruno Pacadi iz Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove, Vojkan Gavrilović i Ivan Lukić iz tvrtke Gisdata, Branko Tokić iz Zagrebačkog holdinga, Aleksandra Đurašević Gostović iz Gradskog ureda za za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te Darko Šiško iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Pozivu na predavanja se odazvalo 60-ak sudionika koji su aktivnim sudjelovanjem u diskusijama potvrdili potrebu za većim povezivanjem subjekata koji se bave prostorim informacijama i upravljanjem prostorom općenito.

slika 1, slika 2, slika 3, slika 4


Aktivnosti