clanak False

Predstavljanje knjige "Indija - putovanje u pradomovinu"

01.04.2019.
U palači Dverce danas je održana promocija knjige Indija – putovanje u pradomovinu, autora i saborskog zastupnika Veljka Kajtzija, a u kojoj opisuje svoje putovanje u Indiju, u ožujku prošle godine.

U  ime gradonačelnika Milana Bandića i cijele Gradske uprave, zamjenica dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević je pozdravila prisutne. Veljko Kajtazi je posjetio Indiju – pradomovinu Roma i tako se  povezao s korijenima. Za sve nas Indoeuropljane dobro je prisjetiti se da svi vučemo iste korijene i da imamo obavezu naći zajednički jezik. Možda se svi uvijek ne razumijemo kada je riječ o jeziku, ali tradicija i običaji nas itekako mogu povezivati. Shvatimo ovo kao dio akcijskog plana za što kvalitetniju inkluziju Roma u zagrebačko i u hrvatsko društvo.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi je govorio o povodu zbog kojeg je napisao ovu knjige. Svakomu Romu je najveća želja posjetiti Indiju. Imao sam sreću što mi se prošle godine ispunila želja, a Ministarstvu vanjskih poslova Indije zahvaljujem. Osim gradova, posjetio sam i neke nevladine udruge koje se bave problemima Roma. Moj posjet nije bio samo turistički već sam se založio da Indija prizna Rome kao dijasporu.

Kad Veljko Kajtazi sebi zacrta cilj, onda ga i ostvari. Uživao sam u svakoj stranicu jer kako Veljko kaže: ''Nije ju dovoljno samo imati nego treba pročitati i čuvati!'' naglasio je potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Nazočne su zabavljali članovi skupine Shanti koji su pokazali umijeće kombiniranja elemenata joge i plesnih pokreta na note Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta.
 
 

Gradske vijesti - 2019.