clanak False

Predstavljena javnozdravstvena kampanja „Borci protiv koronavirusa“

06.10.2020.
U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar predstavljena je nova javnozdravstvena kampanja Borci protiv koronavirusa, s ciljem informiranja građana svih dobnih skupina o važnosti prevencije koja se pokazuje ključnom za sprečavanje širenja infekcije.

Pozdravljam ovu važnu kampanju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ koja je od velikog značaja za dobrobit svih nas. Doprinos svih djelatnika ovoga Zavoda u borbi protiv koronavirusa neizmjeran je, ali onaj presudan moraju dati upravo naši sugrađani stoga ih još jednom pozivam na pridržavaju mjera: nošenje maski, pranje ruku i držanje distance, naglasio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Promotivni materijali izrađeni u sklopu ove kampanje bit će postavljeni u čekaonice domova zdravlja, bolnice, obrazovne institucije, studentske centre, poslovne zgrade te unutrašnjost autobusa i tramvaja ZET-a, a gradonačelnik Bandić je najavio da će Grad štampati još letaka koji će biti postavljeni u ugostiteljske objekte, hotele i obrtničke radnje.
Naša primarna zadaća je prevencija i ovo je prva preventivna kampanja u Hrvatskoj koju smo osmislili, s ciljem podsjećanja javnosti o jednostavnim mjerama koje može poduzeti svaki pojedinac kako bismo zajedno pridonijeli sprječavanju širenja koronavirusa u društvu te bolje i kvalitetnije živjeli, rekao je ravnatelj Zavoda dr. Zvonimir Šostar te istaknuo kako se još uvijek nedovoljno pridržavamo mjera. Također je napomenuo da predani rad stručnjaka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, njihova iznimna stručnost te kontinuirano ulaganje znanja u svrhu unaprjeđenja zdravlja građana rezultiraju time da je svakom građaninu grada Zagreba zajamčena odgovarajuća zdravstvena usluga i skrb.

Zahvaljujem Nastavnom zavodu za javno zdravstvo na svom trudu koji su uložili u borbi protiv pandemije koronavirusa. Sam broj testiranja koje su proveli govori koliko rade i stoga ne čudi da je ova hvalevrijedna kampanja krenula iz Zavoda, rekao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i izaslanik ministra zdravstva prof.dr.sc. Silvio Bašić te istaknuo kako je najbolji način na koji možemo zahvaliti svim liječnicima na svemu što rade za nas pridržavanje propisanih mjera.
 
 
 

Gradske vijesti - 2020.