clanak False

Predstavnici bošnjačke nacionalne manjine kod gradonačelnika

25.02.2021.
1/3
Gradonačelnik Milan Bandić i njegovi suradnici su u Gradskoj upravi primili predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armina Hodžića i novog predsjednika Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju Adisa Keranovića.
Na sastanku je istaknuta važnost suradnje Grada Zagreba s nacionalnim manjinama, a gosti su gradonačelniku zahvalili za sve što je učinio na podizanju razine tolerancije u Zagrebu.

Zadovoljstvo mi je što sam kao novoizabrani predsjednik imao priliku predstaviti se gradonačelniku i njegovim suradnicima. Također, upoznao sam gradonačelnika s programom rada za 2021. te smo razgovarali o dobroj suradnji koju imamo s Gradom Zagrebom, rekao je predsjednik Keranović u izjavi za medije nakon sastanka.

Predsjednik Vijeća Armin Hodžić je naglasio da je jedna od tema bila i predstojeći popis stanovništva te aktivnosti koje bošnjačke organizacije provode na zagrebačkome području. Glavni partner u organizaciji svih aktivnosti vezanih za popis stanovništva i ovaj put će biti Grad Zagreb. S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa i potresom, po prvi put će se popis stanovništva jednim dijelom organizirati online.

Savjetnik gradonačelnika Harun Omerbašić  je kazao da se na redovitome sastanku razgovaralo o sadašnjim i budućim projektima. I jedna i druga strana su zadovoljne dosadašnjom te se nadaju još uspješnijoj budućoj suradnji.

Gradske vijesti