clanak False

Premijera predstave “Vuk i sedam kozlića“ u Zagrebačkom kazalištu lutaka

28.02.2020.
Zagrebačko kazalište lutaka s velikim zadovoljstvom predstavlja novu premijeru: Vuk i sedam kozlića, a koja će se održati u petak, 6. ožujka u 19 sati. Ta slavna bajka stoljećima se prepričava po cijelome svijetu kao izuzetno koristan odgojni alat kojemu je cilj zaštiti prostodušnu djecu od zlonamjernih ljudi. Djeca su oduvijek bili laka meta kradljivcima i otmičarima, a u današnje vrijeme pojavila se i nova vrsta predatora - onih u internetskome svijetu, koji se kriju iza lažnih imena i ljupkih profilnih sličica. Novi vukovi se, dakle, još bolje mogu prerušiti i predstaviti se kao ljubazna gospođa, zaigrano dijete ili trener uglednog nogometnog kluba.

Djeca ulaze u virtualni svijet nesvjesna opasnosti i na roditeljima je da ih upute u načine na koji mogu biti prevarena. Ono što je započelo kao zabavan razgovor, lako može prerasti u nešto što će na dijete ostaviti trajne posljedice. Upravo zato ova predstava pokazuje djeci da vukovi vrebaju i u stvarnome, i u virtualnome svijetu, a pouka je jasna: djeco, slušajte roditelje i pazite se, jer svijet je pun vukova koji vješto prikrivaju svoju grabežljivu ćud.

U predstavi glume Borna Galinović, Adam Skendžić, Andrea Baković, Marina Kostelac, Dinka Vuković, Željko Šestić, Jadran Grubišić i Ivan Bošnjak.
Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić, redatelj Zoran Pezo, kreator lutaka, kostima i animacije je David Peroš Bonnot, a scenograf Davor Antolić Antas. Skladatelji su Antun Toni Lovrić, Robert Boldizar i Zoran Happ. Koreografkinja je Ilona Cvitić Kanceljak, a oblikovatelj svjetla Igor Matijevac.

Prve izvedbe u slobodnoj prodaji na rasporedu su u subotu 7.3.2020. u 11 i 18 sati te u nedjelju 8.3.2020. u 11 sati.
 
Autorica fotografija je Ines Novković

Aktualno