clanak False

Preporuke za uvođenje izvanrednih politika za pomoć mladima u kriznoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa

04.05.2020.

Predstavnici Savjeta mladih sudjelovali su na online sjednici Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske koja se 26. travnja 2020. održala na online platformi. U prvom dijelu sjednice Glavni tajnik Lovro Lukavečki i Tajnik za suradnju s Hrvatskom zajednicom županija Željko Jurković izvijestile su prisutne o dosad provedenim aktivnostima. Nakon toga, predstavnici županijskih savjeta mladih predstavili su trenutnu situaciju po županijama, mjere koje je svaka županija poduzela te mjere za mlade koje su kao savjet mladih predložili u ovoj krizi.

Na sjednici se raspravljalo i o potencijalnim mjerama koje županije mogu uvesti za mlade u ovim trenutcima te su donesene preporuke za uvođenje izvanrednih politika za pomoć mladima u kriznoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa koje možete pročitati ovdje.

Koordinacija županijskih savjeta mladih okuplja sve županijske savjete mladih i Savjet mladih Grada Zagreba. Koordinacija je osmišljena kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje županijskih savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti.
 

 

 


Aktualnosti