clanak False

Press konferencija Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

28.09.2020.
1/2
Tijekom protekla tri dana broj novodijagnosticiranih osoba s bolešću COVID-19 je 96 (u petak 33, u subota 43 te nedjelja 20), izvijestili su iz NZZJZ Dr. Andrija Štampar na novinskoj konferenciji Stožera CZGZ u Gradskoj upravi.

Uime Zavoda je pomoćnica ravnatelja Cecilija Rotim nazočne detaljnije informirala o novooboljelima u protekla 24 sata. Rekla je da ih je 9-ero s negativnom epidemiološkom anamnezom te da se za 9-oricu ustanovilo da su kontakti s prethodno zaraženima, a za jednog se smatra da se zarazio u noćnom klubu te za drugog da je virusu bio izložen tijekom hospitalizacije. „ Posljedično tomu, mjera samoizolacije je određena za 132 osobe, a pozitivan nalaz je bio i kod učenika i pomoćnice u nastavi u osnovnoj školi. Također, zaražena je i jedna nastavnica u srednjoj školi zbog čega je u samoizolaciji 16-ero učenika i troje nastavnika osnovnih škola. Tako je sad u Zagrebu 331 aktivan slučaj zaraze s koronavirusom, a 1 822 osobe su u samoizolaciji“, naglasila je.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić je kazala da su vanjski stručnjaci koji su angažirani za pregled objekata oštećenih u poplavama obišli 490 adresa i da su fokusirani na Gornji i Donji grad. „Molimo sugrađane da nas kontaktiraju kako bismo dogovorili termin pregleda te kako bismo preglede što prije priveli kraju“, poručila je zamjenica Majić.


Iz Komunalnog i prometnog redarstva javljaju da su u petak i u dane vikenda s 40 gradskih lokacija prikupili 100 tona građevinskog otpada.

Uime Policijske uprave zagrebačke Stipo Mandić je izvijestio da su zabilježena dva slučaja kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite te da su 3 osobe prekršile mjere samoizolacije.

Gradske vijesti