clanak False

Proglašeni pobjednici HACKL-a-hackathona za otvoreni Zagreb

27.02.2022.
Završio je trodnevni HACKL – hackathon za otvoreni Zagreb, natjecanje za razvoj javnih gradskih IT rješenja, koje se ovog vikenda održavalo u prostorijama Zagrebačkog Inovacijskog Centra.
 
Tim 4 za 5 čije je rješenje osvojilo najviše bodova od strane Povjerenstva za odabir pobjednika, te time i prvo mjesto, osvojio je novčanu nagradu od 20.000,00 kuna, i po svakom članu tima Xiaomi Mi Electric Scooter 1S u pojedinačnoj vrijednosti od 3.599,00 kuna.

Tim Mješanci čije je rješenje osvojio drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 15.000,00 kuna, te po svakom članu tima Xiaomi Redmi Smart Band Pro pametnu narukvicu u pojedinačnoj vrijednosti od 399,00 kuna. 

Tim Di su Pare je osvojio treće mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 10.000,00 kn. 
 
„Svi timovi pokazali su iznimnu kreativnost, a od natjecatelja smo imali priliku vidjeti i neke nove i drugačije poglede na gradski proračun“, kazao je Marko Rakar, član Povjerenstva za odabir pobjednika, zahvalivši se svim timovima na sudjelovanju.
 
Podsjećamo kako je cilj provedbe Hackathona za otvoreni Zagreb bio predstavljanje proračuna u strojno čitljivom formatu te natjecanje multidisciplinarnih timova u interaktivnoj izradi novih koncepata i prototipa za alternativne vizualizacije proračuna. Stručnjaci iz različitih područja su uz stručno vodstvo mentora radili na kreiranju digitalnog rješenja za jednostavan i javno dostupan pregled svih stavki budžeta Grada Zagreba. Konačna rješenja će građanima omogućiti jednostavan uvid u to kako se koriste financijska sredstva Grada Zagreba od kapitalnih gradskih projekata do lokalnih ulaganja u gradskim četvrtima.
 

Gradske vijesti - 2022.