clanak False

Proslavljen Dan fakulteta prometnih znanosti

11.10.2019.
U amfiteatru Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj obilježen je Dan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i 35 godina njegova postojanja te je otvoren  Laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici u partnerstvu s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla, a na čelu s prometnim stručnjacima te onima iz analitike, matematike i informatike.
 

Obraćajući se skupu, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić je naglasila kako vjeruje da je jedini način razvoja integracija znanosti u obrazovanje. Jednako tako je važno da obrazovanje prepozna znanost kao jedan od ključnih čimbenika gospodarskog razvoja. Mi u Gradu Zagrebu smo to prepoznali, zato u okviru naših ingerencija pružamo maksimalnu pomoć i podršku svim obrazovnim institucijama na svim razinama. Povezivanje obrazovanja s tržištem rada mi u Gradu potičemo i zato nas ova suradnja Fakulteta s tvrtkom Ericsson Nikola Tesla jako veseli.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je naglasio da je ministarstvo unutarnjih poslova itekako zainteresirano za unaprjeđenje prometnih i logističkih procesa od kojih će svi imati korist.

Državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Nikolina Brnjac istaknula je važnost zauzimanja što boljeg položaja Hrvatske na tržištu prometa, koje broji preko 500 milijuna potrošača.

Upravo prometna industrija ima najveći potencijal da odgovori na potrebe suvremenog društva, kazao je Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu koje ove godine slavi 350-tu godišnjicu postajanja.

Dekan Fakulteta prometnih znanosti Tomislav Josip Mlinarić je izrazio zadovoljstvo otvorenjem Laboratorija pa je istaknuo kako je narečeno idealan spoj društvene odgovornosti i misije fakulteta.
U listopada 1984. Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu je registriran kao samostalna znanstveno-nastavna i znanstveno-istraživačka organizacija od posebnoga društvenog interesa. Zato se na taj dan, a prema Statutu Fakulteta, obilježava Dan Fakulteta prometnih znanosti.
 

Gradske vijesti - 2019.