clanak False

Sanacija Ulice Ive Dulčića_Obilazak Dumovečkog luga

11.10.2019.
Nakon sanacije kompletne komunalne infrastrukture, jutros su započeli radovi na sanaciji kolnika u Ulici Ive Dulčića u Sesvetama. Radove je, zajedno sa suradnicima, obišao gradonačelnik Milan Bandić.

Radovi na kolniku u duljini 300 metara, od raskrižja s Ulicom Ciklama i Brestovečke ceste , vrijedni 500 tisuća kuna trajat će 30 dana, rekao je gradonačelnik Milan Bandić i dodao da je za ostale ulice u naselju Staro Brestje uloženo 80 milijuna kuna i trebale bi se kompletno sanirati kroz osam mjeseci.

U Ulici Ive Dulčića, izvest će se sanacija svih prometnih površina s uređenjem kolnika, te obostranih deliveliranih pješačkih nogostupa. Također izvest će se obnova donjeg i gornjeg sloja prometnice, riješit će se sustav oborinske odvodnje, a samim završetkom obuhvatit će se uređenje hortikulturalne plohe u samoj zoni obuhvata, rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te napomenuo da će za vrijeme trajanja radova na snazi biti privremena regulacija prometa tijekom koje će prometovanje biti omogućeno samo stanarima te ulice.

Sanaciji kolnika u Ulici Ive Dulčića pristupilo se nakon završetka radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda, koja je u naselju Staro Brestje na potezu od Zagrebačke do Ulice Josipa Račića započela je sredinom lipnja.

Trenutno izvodimo pripajanje starog priključaka vodoopskrbnog cjevovoda na novopoloženu cijev u Brestovečkoj ulici. Plan je bio da se do početka 11. mjeseca završi Brestovečka , a onda da se ide na okolne ulice, rekao je direktor Vodoopskbe i odvodnje Marin Galijot. Ugradnjom novih cijevi stječu se uvjeti za kvalitetnu i zdravstveno ispravnu vodu te za kvalitetniji život u ovom dijelu grada Zagreba.
 
 

Nakon obilaska Ulice Ive Dulčića, gradonačelnik Bandić sa suradnicima obišao je i Dumovec – Dumovečki lug, a na poziv slušateljice koja je u radijskoj emisiji ukazala na problem odvodnje u tom naselju.

Komunalna infrastrukturai u tom naselju riješit će se Projektom spoja sustava vodoopskrbe i odvodnje Sesvete-istok na Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Zagreba, rekao je direktor VIO Marin Galijot. Projekt je vrijedan oko 2 milijarde kuna, a od tog novca za MO Dumovec planira se 76 milijuna kuna. Projekt će biti sufinanciran od strane EU Fondova, a ugovor bi se trebao potpisati početkom iduće godine.  Izgradnja transportnog kolektora od Ivanje Reke prema zapadu na Kalničkoj ulici i transportnog kolektora u istok Sesveta prema Dumovcu planira se u naredna 24 mjeseca, čime bi se ostvarilo spajanje MO Dumovec sa rekonstrukcijom postojećih kanala na sustav javne odvodnje, dodao je Galiot.

Tijekom obilaska Dumovečkog  Luga gradonačelnik je sa suradnicima obišao i lokaciju na kojoj se planira izgradnja novog dječjeg igrališta.

Gradske vijesti - 2019.