clanak False

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića

13.08.2019.

U Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu održan je u utorak 13. kolovoza 2019. godine susret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića i gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića.

Na početku susreta zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozdravio je gradonačelnika Milana Bandića te mu ponovno izrazio sućut prigodom smrti njegove majke gospođe Blagice Bandić.

Budući da je turistička sezona u Zagrebu u punom intenzitetu istaknuta ja dobra suradnja Grada i Zagrebačke nadbiskupije s obzirom na dostupnost za posjet i upoznavanje s važnim sakralnim objektima koji čine nezamjenjiv dio sakralne, kulturne i turističke ponude glavnog grada Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o pitanjima od zajedničkog interesa i suradnje Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije. Između ostaloga dogovoreno je da će u listopadu ove godine biti potpisan predugovor između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije u vezi lokacije za gradnju svetišta bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Time će se steći zakonski preduvjeti za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici koja je prva župa posvećena blaženom Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. listopada 1998. godine.

Budući da će se 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu održati Susret hrvatske katoličke mladeži dogovoreno je da će se središnje euharistijsko slavlje 10. svibnja 2020. godine održati na Trgu bana Josipa Jelačića, središnjem trgu grada Zagreba.

Na kraju sastanka kardinal Bozanić se osvrnuo na nadolazeću svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije koju vjernici Grada Zagreba časte u mnogim zagrebačkim marijanskim svetištima, a osobito u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, a bilo je riječi i o 288. Zavjetnom hodočašću vjernika Grada Zagreba te hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu, koje će se ove godine održati 7. i 8. rujna.

Na sastanku su sudjelovali uz gradonačelnika Milana Bandića: gosp. Stipe Zeba, gosp. Ivica Rovis, gosp. Vladimir Bodulić i gosp. Jurica Gregurić, te uz nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića: mons. Tomislav Subotičanec i mons. Zlatko Koren.


Gradske vijesti - 2019.