clanak False

Svjetski dan srca / Međunarodni dan gluhih

29.09.2019.
Na središnjem zagrebačkom trgu u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske kuće srca i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo obilježava se Svjetski dan srca pod motom Budi heroj srca.

Manifestaciju je kao i prethodnih godina podržao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako je prošle godine u Hrvatskoj od bolesti srca umrlo više od 23 000 ljudi, te poručio svim sugrađanima da zdravije žive, odnosno promjene stil i način života.

Manifestacija se održava kako bi se građane upravo upozorilo na rizične čimbenike i prevenciju bolesti.
 
 
 
Nakon manifestacije Svjetski dan srca gradonačelnik Bandić pridružio se u Gradu mladih i proslavi Mađunarodnog dana gluhih koju organizira Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba.

Čestitavši Međunarodni dan gluhih, gradonačelnik Bandić najavio je kako je u planu izgradnja centra, odnosno doma za gluhe i nagluhe osobe u bivšoj tvornici Pluto na Zavrtnici.

Nama u Gradu Zgarebu osobe s invlaiditeom su izuzetno važne kao ranjiva skupina i želja nam je da ih inetgriramo što bolje, što bezbolnije u svim područjima društva, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.
 
Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba najstarije je udruženje gluhih na području Hrvatske, a djelatnost mu je usmjerena na unapređivanje društvenog položaja i rješavanje životnih teškoća osoba oštećena sluha te sudjelovanje u organizaciji i razvoju svih oblika društvenog života i sustava društvene brige za gluhe osobe.
 

Gradske vijesti - 2019.